השימוש בשקיות ניילון

השימוש בשקיות ניילון


נזק בלתי נתפס בשימוש בניילון

 

הניילון הוא חומר המיוצר מפולימרים בצורה כימית, ואינו מתכלה.

 

הידעתם? ישראלי ממוצע צורך בערך 275 שקיות ניילון בשנה. רק רבע מכמות זו מושלכת לאשפה בתום השימוש בהן, ומועברת למזבלות שם השקיות מתפרקות לאיטן- ורק אחרי שנים רבות מאוד נעלמות לחלוטין.

 

רוב רובן של השקיות מתעופפות או משולכות סתם כך או לאתרי פסולת לא מורשים.שם, גורמות השקיות לנזק זיהומי כבד לסביבה, לחוף הים, לים ולבעלי החיים. בעלי החיים חושבים את שקיות הניילון בטעות לאוכל, בולעים אותן ואז נחנקים. מדובר בעיקר בבעלי חיים כגון יעלים.בנוסף, לא פחות מ-10 אלף בעלי חיים ימיים מתים בכל שנה מחנק כתוצאה מבליעת שקית ניילון.

 

לרשויות השונות קשה מאוד לשלוט בכך, כיוון שהשקיות קלות מאוד והמבנה שלהן גורם לכך שהן יתעופפו באוויר בקלות- וכך הן מתפזרות למרחקים גדולים באופן שלא מאפשר לאסוף אותן בצורה יעילה.נתון מעניין נוסף הוא עלות שקיות הניילון לרשתות השיווק.

בכל שנה, מוציאות רשתות השיווק לא פחות מ-80 מיליון שקלים על שקיות הניילון.

כמובן שמי שמשלם את המחיר הוא הצרכנים- הסופר מכסה את ההוצאה בהעלאת מחירי המוצרים.

 

צעדי המשרד להגנת הסביבה

 

על פי מחקרים שערך המשרד להגנת הסביבה, לא פחות מ-70% מן הישראלים אינם תומכים בחלוקת שקיות הניילון בחינם- ולמרות זאת, רוב רשתות השיווק ממשיכות לעשות זאת,ורוב האוכלוסייה אינה מתאמצת למצוא פתרון חלופי. המשרד להגנת הסביבה מנסה לגבש פתרון לבעיה, אשר אמור לגרום בהדרגה לירידה משמעותית ואף למיגור השימוש בשקיות ניילון ברשתות השיווק.

מגובש קמפיין נגד השימוש המאסיבי והמוגזם בשקיות הניילון. נעשים מאמצים לחוקק חוק אשר יטיל איסור על רשתות השיווק לחלק את שקיות הניילון בחינם.

 

בנוסף, יחולקו לציבור, בחינם למשך זמן מוגבל, שקיות בד לשימוש רב פעמי, שיוכלו להחליף את השימוש בשקיות הניילון. שקיות הבד, בניגוד לשקיות הפלסטיק, עשויות חומרים מתכלים.


את עלות הייצור של השקים הללו רשתות השיווק יממנו- כמובן שמדובר בהוצאה קטנה הרבה יותר מאשר שקיות הניילון, אותן יש לקנות ולחדש כל הזמן.


Share by: